Info Proiect      Proiectul "Competente pentru adaptabilitate si flexibilitate in sistemul de sanatate, in contextul descentralizarii" POSDRU/ 81/3.2/S/51596 este menit sa imbunatateasca gradul de adaptabilitate si flexibilitate a managerilor si personalului medical din sectorul sanitar in regiunile NE,SE,BI,SM. Promoveaza programe de pregatire medicala formala si non-formala, corelate cu schimbarile generate de descentralizarea sistemului de sanatate si necesitatea adoptarii unor noi modele organizationale si corelate cu evolutia rapida a tehnologiilor medicale.

      Ne-am propus sa sensibilizam personalul din domeniul sanatatii cu privire la descentralizarea sistemului si adaptarea la modele inovative de organizare a muncii.

Prin implicarea activă a factorului uman vom obţine:

-  400 participanti din cele 4 regiuni ( 100 participanti/regiune), din care minim 50 manageri de varf;

-  1110 cursanti care vor dobandi abilitati si cunostinte , din care 195 manageri - medici sef de sectie, asistenti sef de sectie , directori de resurse umane, directori de ingrijiri si 915 cursanti la EMC si cursuri in domenii conexe - medici asistenti, in cadrul celor 74 de serii de cursuri(13  serii pentru manageri si 61 serii pentru medici/asistenti.

-  1 ghid de bune practici" Flexicuritate intr-un sistem sanitar descentralizat"

-   "vizite tematice de studiu"- 80% dintre cursanti la vizitele tematice de studiu /stagii de instruire in spitale din Italia ( 870 de participant , din care 275 medici si 595 asistenti)

-   "academia de vara"- 60% dintre cursanti , 660 medici si asistenti ;