Federaţia Naţională a Pensionarilor din România, membră a C.N.S.L.R. FRĂŢIA, împreună cu alte două organizaţii naţionale de pensionari, organizează azi, 27 ianuarie, acţiuni de protest atât în faţa sediului Guvernului cât şi în faţa Palatului Cotroceni

Urmare a deciziei Guvernului României de a nu majora valoarea punctului de pensie,  Federaţia Naţională a Pensionarilor din România, membră a C.N.S.L.R. FRĂŢIA, împreună cu alte două organizaţii naţionale de pensionari, organizează  azi, 27 ianuarie, acţiuni de protest atât în faţa sediului Guvernului cât şi în faţa Palatului Cotroceni. De asemenea, membrii organizaţiilor de pensionari vor picheta şi toate prefecturile din ţară.

Motivul principal este nerespectarea  majorării punctului de pensie cu 40%, aşa cum este prevăzut în legea organică aprobată de Parlament şi promulgată de preşedintele României.

Îngheţarea punctului de pensie precum şi neindexarea anuală a pensiilor din sistemul public, în funcţie de evoluţia preţurilor sunt motive suplimentare care determină degradarea nivelului de trai al pensionarilor, nivel departe de a putea fi catalogat demn şi decent.

Federaţia  Naţională a Pensionarilor din România va trimite  o scrisoare deschisă ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale, Doamna Raluca Turcan, scrisoare al cărei text se regăseşte în cele ce urmează.

Textul Scrisorii Deschise:

Imagini de la proteste:

Județul Teleorman
Județul Buzău