CNSLR-Frăția protestează în toată țara împotriva sărăciei

În București și în toată țara, membrii organizațiilor afiliate la CNSLR – Frăția au protestat împotriva crizei economice și a sărăciei.
Protestul s-a desfășurat în fața principalelor ministere, a primăriilor și a altor instituții ale administrației publice locale.
Membrii de sindicat din diferite domenii de activitate – sănătate, asistență socială, învățământ, administrație publică, energie , mass-media etc. – au cerut politicienilor și tuturor instituțiilor să adopte măsuri reale și coerente pentru ca povara crizei economice să nu fie suportată de cei cu venituri mici și de cei aflați la limita existenței decente.

Leonard Bărăscu, președintele CNSLR-FRĂȚIA: ”Angajații din România se confruntă cu o criză fără precedent a costului vieții și aceeași ituație este valabilă și pentru lucrătorii din Uniunea Europeană. Nu salariile sunt cauza inflației, așa cum afirmă mulți decidenți politici! Tocmai lucrătorii prost plătiți și persoanele vulnerabile sunt principalele victime ale acestei crize. Valoarea salariilor lor scade, în timp ce prețurile bunurilor de consum sunt în continuă creștere! Solicităm Guvernului României să întreprindă demersuri pentru: creșteri salariale suficiente pentru a face față creșterii costului vieții. Cerem să existe un sistem de compensații pentru persoanele care au dificultăți în a-și plăti facturile la energie și utilități. Cei aflați la guvernare au obligația de a face ceea ce este necesar și corect pentru a asigura condiții de trai decente cetățenilor acestei țări!”