Ziua de 8 Martie, Ziua Internațională a Femeii, reprezintă o ocazie deosebită de a arăta din nou hotărârea fermă a confederaţiei noastre de a promova egalitatea de gen în lumea muncii.

Este ziua în care reiterăm necesitatea de a promova drepturile muncii,  egalitatea de tratament pentru toți, egalitatea de remunerare pentru munca de valoare egală și la dreptul la sindicalizare.  Şi cu aceasta ocazie, în aceasta zi specială, ne declarăm cu fermitate împotriva  oricaror forme de cu inegalitate și discriminare a femeilor, împotriva violenţei bazata pe gen, la locul de muncă si în societate, în general.

Este ziua în care, alături de  Confederația Europeană a Sindicatelor, lansam  un apel pentru ca femeile să voteze la alegerile europene și să voteze pentru candidaţii si candidatele  care susțin egalitatea de gen și cererile sindicale pentru o Europă mai echitabilă pentru toți lucratorii. Participarea la vot și votul femeilor au o importanţa deosebită pentru oprirea ascensiunii partidelor antieuropene și de extremă dreaptă.

Susţinem programul electoral sindical pentru „O Europă mai echitabilă pentru lucrători” care conține mai multe revendicari pentru Uniunea Europeană,  privind egalitatea de gen, inclusiv :

 Asigurarea salariului egal – pentru aceeași muncă sau pentru muncă de aceeași  valoare – pentru femei și bărbați, in toate țările UE

 Implementarea Pilonului european al drepturilor sociale adoptat de UE în 2017, inclusiv dreptul la egalitatea de gen

 Apărarea drepturilor femeilor

Apreciem calitatea muncii colegelor, colaboratoarelor si membrelor  noastre de sindicat, si ne bazam pe deplina lor implicare, pentru reuşita acţiunilor confederaţiei noastre !

Leonard Bărăscu,

 Președinte