Confederatia Europeana a Sindicatelor a adresat un apel Institutiilor Europene si nationale pentru a intreprinde toate masurile in vederea  protejarii  locurilor de munca ale lucratorilor din intreaga Europa, pentru protectia sociala adecvata a tuturor, in aceasta perioada de criza.
|

Scrisoare trimisa către: Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene; Charles Michel, președintele Consiliului European; Prim-miniștri / șefi de stat; David Sassoli, președinte Parlamentul European; Andrej Plenković, președintele Guvernului Republicii Croația; Mario Centeno, președintele Eurogrupului; Christine Lagarde, președinte Banca Centrală Europeană

Probleme: Măsuri de urgență pentru salvarea locurilor de muncă și protejarea drepturilor lucrătorilor în Uniunea Europeană

Stimați președinți, dragi prim-miniștri, stimați șefi de stat,

Instituțiile UE și guvernele multor state membre au pus în aplicare în ultimele săptămâni măsuri extraordinare pentru a sprijini lucrătorii și companiile care se confruntă cu situațiile de urgență COVID-19.

În ciuda acestor eforturi, oamenii care lucrează încă suferă concedieri la scară largă, pierderi de salarii și venituri neplătite, medii de muncă nesigure și încălcări ale drepturilor și protecțiilor lor.

Cea mai importantă măsură pentru care partenerii sociali au făcut eforturi – acorduri de muncă cu timp redus și de compensare a veniturilor – singura măsură care poate menține oamenii la locul de muncă și să evite șomajul masiv și recesiunea – este operațională doar în unele state membre și cu multe limite.
In unele țări astfel de măsuri nu acoperă toți lucrătorii din toate sectoarele, în unele țări se oprește după câteva săptămâni și se compensează doar o parte limitată din salariu, în unele țări resursele disponibile nu sunt suficiente pentru a ajunge la toți lucrătorii afectați, iar în unele țări astfel de măsuri pur și simplu nu există și nu este nimic planificat să fie introduse.

Chiar și în țările în care măsurile ar putea soluționa situația de urgență, nu toți angajatorii o folosesc – fie pentru că, companiile nu pot supraviețui crizei din cauza lipsei de lichidități și a închiderii, fie pentru că nu pot accesa măsura (deseori este cazul IMM-urilor) sau pentru că preferă mai degrabă să concedieze lucrătorii decât să se angajeze în negocieri pentru a aplica aranjamente de muncă pe timp redus.

Rezultatul acestei situații este că sindicatele de la nivel național și sectorial se confruntă cu sute de mii de lucrători care devin șomeri sau își pierd veniturile fără compensații. Aceasta creează o criză socială dramatică care se va transforma foarte curând într-o criză economică din care va fi foarte dificil
pentru Europa să se recupereze.

Situația este și mai gravă pentru lucrătorii non-standard și care desfășoară activități independente, care nu beneficiază de nicio măsură de sprijin în majoritatea statelor membre. Nu mai vorbim de lucrătorii frontalieri, migranți și nedeclarați. Plățile concediilor medicale compensează foarte rar pierderile de venit pentru întreaga perioadă de recuperare determinata de virus.
În plus, unele guverne introduc inițiative legislative pentru reducerea drepturilor sindicale și a drepturilor și protecțiilor lucrătorilor, în special legate de
concedieri, timp de lucru, salarii minime, acorduri colective și dialog social. Acțiunile întreprinse de sindicatele naționale cu sprijinul CES au stopat până acum aceste încercări, dar nu suntem siguri că nu vor mai fi încercate din nou.

În cele din urmă, asistăm la mai multe încercări ale angajatorilor lipsiți de scrupule de a folosi în mod abuziv situația de urgență COVID-19 pentru concedierea lucrătorilor, reducerea salariilor și reducerea drepturilor și protecțiilor acestora. În acest context, cerem instituției pe care o reprezentați să ia măsuri urgente.

În special:

Solicităm statelor membre să se abțină de la orice inițiativă vizând reducerea salariilor, drepturilor și protecțiilor lucrătorilor sau să submineze dialogul social. Solicităm statelor membre să adopte de urgență măsuri pentru acordarea de lucru cu timp redus și acorduri de compensare a veniturilor, care să acopere toți lucrătorii, inclusiv lucrătorii nonstandard / independenți / precari / nedeclarați – și toate companiile de orice dimensiune și din toate sectoarele. Solicităm statelor membre să ofere acces la ajutoarele de șomaj fără restricții sau perioade de așteptare, să extindă durata concediului medical, să extindă acoperirea tuturor lucrătorilor și să crească nivelul compensației pentru venituri. Solicităm Comisiei Europene să stabilească de urgență un sistem european pentru reasigurarea șomajului (SURE), care să intervină nu numai în sprijinul sistemelor de șomaj, ci în special pentru acordarea de lucru cu timp redus și de compensare a veniturilor , pentru a permite ca astfel de măsuri sa fie instituite, sa fie operaționale și universal accesibile în toate statele membre. Solicităm Consiliului European, Eurogrupului și Comisiei Europene să se asigure că un astfel de sistem european este susținut de finanțare suficientă, prin instituirea unui instrument de creanță comun. Solicităm BCE, tuturor instituțiilor financiare UE și naționale, Comisiei Europene și Statelor membre să stabilească condiționalități clare pentru toate tipurile de finanțare acordate companiilor, sectoarelor bancare și financiare și serviciilor de interes general: fără concedieri de lucrători, fără reducere din salarii și drepturi, nicio distribuire a dividendelor către beneficiarii finanțării publice. Trăim cu toții într-o situație de urgență fără precedent. Trebuie să ne asumăm responsabilitatea pentru a proteja oamenii acum și pentru a evita șomajul masiv, sărăcia și recesiunea, care vor pune în pericol democrațiile noastre și Uniunea Europeană în deceniul următor.

Vă mulțumim pentru atenție.

Cu stimă,
Luca Visentini
Secretar general