Alegerile pentru Comitetul de Tineret al Confederației Europene a Sindicatelor, Bruxelles 2019

Recent, la Bruxelles, s-au desfăsurat alegerile pentru Comitetul de Tineret al Confederației Europene a Sindicatelor. Presedinta a fost aleasă Tea Jarc, din Slovenia, președinta Tineretului sindical al Confederației sale – ZSSS, din 2014. Totodată Comitetul pentru Tineret al CES și-a numit și „biroul”, organul director care implementează deciziile politice.

Adriana Ciacâru, presedinta Comisiei de Tineret a organizatiei noastre a fost aleasa membră a acestui for de conducere, format din 6  membri, dupa cum urmează:

Joscha Wagner (Germania)
Adriana Ciacâru (România)
Åsa Ström (Suedia)
Chloé Bourguignon (Franța)
Plamena Parteniotis (Bulgaria, reprezentând federațiile sindicale europene)
Nicoletta Merlo ( Italia)

Multe drepturi pentru care s-a luptat  și au fost  obținute de-a lungul timpului dispar sub  fațada așa-numitelor noi forme de lucru„, a spus Tea Jarc.  „În „viitorul muncii” trebuie să asigurăm o muncă decentă pentru tineri și protejarea lucrătorilor și a drepturilor lor. Și nu numai asta, dar trebuie, de asemenea, să împuternicim, să organizăm și să includem tineri lucrători în mișcarea sindicală si pentru aceste țeluri trebuie sa muncim împreună”.

În timp ce Pilonul european al drepturilor sociale este ghidul esențial pentru realizarea Europei sociale, acesta nu trebuie să rămână doar ca orientare. Trebuie să fie dezvoltat și sprijinit în continuare la nivel european și pus în aplicare la nivel național, iar  sindicatele vor veghea pentru  asigurarea drepturilor sociale și a dreptului  muncii pentru toți.