Comisia de Tineret a C.N.S.L.R. Frăția a inițiat în luna septembrie 2019, în calitate de partener, primul proiect internațional în cadrul organizației de tineret, “Defining Trade Unions to YOUth”

Comisia de Tineret a C.N.S.L.R. Frăția a inițiat în luna septembrie 2019, în calitate de partener, primul proiect internațional în cadrul organizației de tineret, proiectul “Defining Trade Unions to YOUth”- Definirea sindicatelor pentru TINEri, alături de Comitetul de tineret al celei mai importante confederații sindicale din Macedonia de Nord- Confederația Națională a Sindicatelor din Macedonia de Nord- CCM și cu un reprezentant din cadrul celei mai mari confederații sindicale din Bulgaria, Confederația Muncii Podkrepa, în calitate de colaborator. Proiectul a fost și este finanțat integral de către Fundația Friedrich Ebert- Bratislava, Slovacia, cunoscută la nivel european pentru programele sociale pe care le derulează. Prima fază a proiectului s-a desfășurat la București, în perioada 23-25 septembrie 2019, iar activitățile programate și efectuate au subliniat necesitatea de a explica tinerilor terminologia specifică domeniului sindical, pentru familiarizarea acestora privind conceptele utilizate.

Datorită impactului și rezultatelor bune obținute în această primă fază, FES a sprijinit financiar proiectul și echipa, făcând posibil un al doilea seminar pentru conturarea produsului final, care urmează a fi lansat în cadrul unui eveniment de promovare. În cadrul celui de-al doilea seminar, desfășurat în perioada 27-30 noiembrie 2019, la Skopje, Macedonia de Nord, tinerii reprezentanți ai structurilor sindicale au ”testat” impactul proiectului prin intermediul unei vizite de studiu, în cadrul unei universități de prestigiu din capitala macedoneană, studenții demonstrând interes și curiozitate față de ideea de sindicat și de proiectul dezvoltat.