CNSLR- FRĂȚIA, membră a Confederației Europene a Sindicatelor, susține demonstrația lucrătorilor din transporturi, care se va desfășura la Bruxelles, pe 27 martie, și susține de asemenea, săptămâna internațională de acțiune

CNSLR- FRĂȚIA, membră a Confederației Europene a Sindicatelor  sprijină „Săptămâna europeană de acțiune” pentru „Transport echitabil pentru Europa„, organizată  de către  Federația Europeană a Lucrătorilor din Transporturi (ETF);   lideri sindicali europeni și naționali se vor alătura demonstrației organizată la Bruxelles,  miercuri, 27 martie .

Sindicatele manifestă pentru a pune capăt exploatării„, a declarat Luca Visentini, secretar general al CES „, iar dumping-ul social intalnit în transporturi se intalneste și în alte sectoare de activitate – în construcții, în agricultură, în sectorul serviciilor și în alte părți. Piața unică a UE ar trebui să vizeze răspândirea prosperității, nu în sensul reducerii salariilor, nu în ceea ce privește exploatarea lucrătorilor, nu în ceea ce privește delocalizarea catre țările mai sărace , cu lucrătorii acestora calificați și necalificați. În schimb, sindicaliștii cer o Europă mai echitabilă pentru toți lucrătorii „.

Demonstrația și săptămâna de acțiune, cu mai mult de 100 de acțiuni în întreaga Europă, au ca scop evidențierea cererii sindicale de a opri „Dumping-ul social”. În sectorul transporturilor, un sector în care circulă aproximativ 10 milioane de europeni, dumping-ul social înseamnă:

  • Lucrători trimisi în alte țări unde sunt plătiti adesea mai puțin decât angajații locali.
  • Pericol de ore îndelungate, angajatorii și guvernele ignorând regulile privind timpul de odihnă.
  • Lucrători fără acces clar la asistență medicală și securitate socială.
  • Lucrători cu contracte pe termen scurt și precare.
  • Subcontractarea constantă, munca prin agenții și falsa auto-angajare.

 Cu ocazia alegerilor europene, lucrătorii din transporturi cer, printre altele, o Europă mai socială, cu reguli corecte, bine aplicate și dreptul la negociere colectivă.

Manifestatia are loc  miercuri, 27 martie, la ora 12.00,  la Bruxelles, pe Boulevard du Roi Albert II și se termină la Rond Point Schuman.