1 iunie – Ziua internațională a copiilor. Împreună către un viitor mai bun!

Astăzi, 01 iunie, de ziua copiilor, le urăm “La mulţi ani!”, dorindu-le să aibă o zi plină de bucurie, înconjuraţi de căldura şi dragostea celor apropiaţi.

Sărbătorirea unei zile dedicate copilului a fost propusă în 1925, la Conferinţa mondială pentru bunăstarea copiilor de la Geneva, la care 54 de reprezentanți din diferite țări, au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului.

Ziua Internaţională a Copilului este un prilej de a sărbători în fiecare an puritatea şi inocenţa copilăriei. Acum, mai mult ca oricând, celebrăm drepturile copiilor şi datoria pe care o avem față de ei pentru a le oferi o creştere şi dezvoltare armonioasă, într-un climat stabil în care calităţile şi aptitudinile lor să se manifeste deplin.

Copiii sunt viitorul nostru şi ceea ce semănăm astăzi, vom culege mâine. Copiii sunt cea mai prețioasă avere a unei naţiuni, iar modul în care aceştia vor creşte şi vor evolua, devenind la rândul lor adulţi, reprezintă garanţia stabilităţii şi siguranţei generaţiilor viitoare.