Cel de-al IV-lea Congres al Confederatiei Internationale a Sindicatelor

In perioada 2-7 decembrie 2018, la Copenhaga, s-a desfasurat cel de-al 4-lea Congres Mondial al Confederatiei Sindicale Internationale, organizatie care reprezinta 207 de milioane de lucrători din 331 de organizatii naționale, din 163 de țări și teritorii. La acest  eveniment la care au participat mai mult de 1200 de sindicaliști, reprezentând lucrători din 132 de țări.

La ceremonia de deschidere a Congresului au adresat mesaje de sustinere a miscarii sindicale internationale,   premierul danez Lars Løkke Rasmussen, primarul din Copenhaga, Frank Jensen, și directorul general al Organizației Internaționale a Muncii, generalul Guy Ryder.

În cadrul Congresului Mondial au fost  organizate patru dezbateri pentru definirea politicilor viitoare ale Confederatiei Internationale, cu următoarele teme:

Pace, democrație și drepturi;
Reglementarea puterii economice;
Schimbări la nivel  global: tranziție justa;
Egalitate.

Dezbaterile desfasurate in cadrul acestor sedinte sub – plenare au contribuit  la prezentarea realitatilor cu care se confrunta organizatiile membre ale CSI, fiind facute propuneri de actiuni pentru urmatorul mandat, in vederea promovarii si apararii sustinute a intereselor lucratorilor, pentru o viata decenta si demna pentru toti.

Congresul a ales echipa de conducerea a Confederatiei Sindicale Internationale pentru urmatorii 4 ani :

Presedinte:  Mr Ayuba Wabba ( Nigeria)
Presedinti adjuncti: Mr Karl-Petter Thorwaldsson (Suedia)  si  Cathy Feingold ( SUA )
Secretar General :  Sharan Burrow  ( Australia) 
Secretari  Generali Adjuncti:  Mamadou Diallo ( Senegal) ,  Owen Tudor( Marea Britanie ),  Víctor Báez Mosqueira ( America de Sud)
Domnul Florin Bercea – prim-vicepresedinte al CNSLR- FRATIA – a fost ales membru in Consiliul General al Confederatiei Sindicale Internationale, forul de conducere colectiva al acestei organizatii.