Comunicat de presă emis de Confederația Europeană a Sindicatelor, cu ocazia demonstrației de pe data de 13 octombrie, la Paris.

În ziua de acțiune europeană, CNSLR Frăția în solidaritate cu sindicaliștii francezi și europeni, susține într-o voce comună ca suntem
Împotriva austerității și în favoarea unui acord echitabil pentru lucrători.

Avem o imensă urgență de justiție socială!

În ultimii ani, lucrătorii au suferit reduceri semnificative ale salariilor in termeni reali, în timp ce angajatorii continuă să înregistreze profituri record. Între timp instituțiile europene amenință ca revin la austeritate, ceea ce se traduce într-o nouă povară pentru lucrători.
Suntem aici pentru a susține locurile de muncă sigure, decente și corect retribuite . Pandemia COVID-19, creșterea prețurilor la energie, conflictul din Ucraina, toate se regăsesc în criza costului vieții: altfel spus dificultăți din ce în ce mai mari pentru lucrători și familiile lor de a își putea permite hrană, locuințe adecvate, acces la servicii publice de calitate.
Avem nevoie de progres social pentru a garanta ca drepturile lucrătorilor și cele sociale sunt prioritare față de libertățile economice.