Sindicaliștii CNSLR-Frăția s-au întâlnit cu reprezentanți ai Ministerului Energiei pentru a discuta problemele de la Elcen.

București.

Delegația sindicală, alcătuită din domnul Prim-Vicepreședinte al C.N.S.L.R. – FRĂȚIA și Președinte al F.S.L.I. PETROL-ENERGIE, Florin Bercea și din reprezentanți ai sindicatului DGPEET București, membri ai Confederației noastre, s-au întâlnit cu domnul George Sergiu Niculescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Energiei pentru a discuta atât aspecte de maxim interes pentru salariații ELCEN reprezentați cât și perspectiva reorganizării sistemului de termoficare din București în perioada imediat următoare.

Discuțiile, care au avut loc la Ministerul Energiei, au fost centrate pe situația angajaților ELCEN București, aflată în reorganizare judiciară, în contextul intenției de trecere din subordinea Ministerului Energiei în subordinea Primăriei Capitalei. Alte subiecte discutate au vizat clarificări cu privire la soluțiile Ministerului Energiei pentru ieșirea din insolvență a ELCEN și modul în care se pot accesa credite garantate de stat pentru realizarea de investiții în instalații de ardere cu emisii reduse de poluanți. Un alt subiect important este cel al imensei poveri a certificatelor de CO2 care și-au dublat în ultimii doi ani prețul și soluția Ministerului de compensare a acestora.

Din nevoia de transparență și de informații clare, concludente și avizate pe acest subiect atât de important pentru salariații ELCEN, membrii C.N.S.L.R. – FRĂȚIA, prin reprezentanți ai F.S.L.I. PETROL-ENERGIE și ai Sindicatului Liber DGPEET, au stabilit o nouă rundă de discuții cu secretarul de stat în Ministerul Energiei, domnul George Sergiu Niculescu, care va avea loc în luna mai.