CNSLR-FRATIA susține solidaritatea cu migranții

Cu ocazia Zilei Internaționale a Migranților, CNSLR-FRATIA, ca membra a Confederatiei Europene a Sindicatelor- reprezentând 45 de milioane de membri din 90 de organizații sindicale din 38 de țări europene- își reitereaza sprijinul pentru solidaritatea cu migranții, susținând prima inițiativă cetățenească europeană (ICE) privind migrația.

ICE este susținută oficial de Confederatia Europeana a Sindicatelor și de sute de sindicate și organizații ale societății civile din Europa care și-au unit forțele pentru a implica cetățenii europeni în transformarea politicilor de migrație ale UE și în a imputernici Europa primitoare.

Dacă 1 milion de cetățeni UE din 7 state membre vor semna inițiativa, Comisia Europeană va fi obligată să răspundă următoarelor cerințe:
1) să împiedice statele membre să pedepsească voluntarii și ONG-urile care acordă asistență umanitară migranților,
2) să sprijine societatea civilă și autoritățile locale care sponsorizează refugiații;
3) sa asigure accesul la justiție pentru migranții care sunt victime ale exploatării și abuzurilor de muncă.

Inițiativa europeana cetățeneasca apără în mod corect solidaritatea, respectul pentru drepturile omului și garanțiile pentru viața oamenilor. Acestea sunt valorile pe care noi, ca sindicate, le susținem în Ziua Internațională a Migranților și în fiecare zi. Dorim „O Europă primitoare”; și invităm cetățenii să o sprijine.