Marşul sindical pentru ” O Europă mai echitabilă pentru lucrători”

Vineri, 26 aprilie, la Bruxelles, a avut loc un marș pentru „O Europă mai echitabilă pentru lucrători”, organizat de Confederația Europeană a Sindicatelor.

Marșul porneşte din  fața Parlamentului European  catre  Place de Luxemburg și se încheie cu un miting lângă Consiliul European și Comisie în Avenue Auderghem ( Rond Point Schuman).

Marșul va atrage atenția asupra alegerilor europene, si va  solicita o Europă mai bună și mai socială, o mai bună salarizare și condiții mai bune de muncă și de viață.

„Alegerile europene din acest an sunt cele mai importante de zeci de ani”, a spus Luca Visentini , secretar general CES, „și cerem tuturor cetățenilor să meargă la vot și să voteze candidații și partidele care vor lupta pentru o Europă mai echitabilă, pentru oamenii muncii. Nu vă lăsați păcăliți de partidele de extrema dreaptă, anti-europene și suverane – acestea nu oferă soluții la problemele cu care se confruntă oamenii muncii de astăzi „.

Aproximativ 10.000 de demonstranți sunt așteptați să se alăture marșului – în special din Belgia și Franța, precum și delegați din numeroase state membre ale UE, printre care Germania, Italia Spania, Ungaria, Slovenia și alte țări.

Dintre  liderii europeni  care vor fi prezenți  mentionam:  Luca Visentini și Rudy Deleeuw, CES; Miranda Ulens, FGTB (Be); Marie-Hélène Ska, CSC (Be); Olivier Valentin, CGSLB (Be); Philippe Martinez, CGT (Fr); Laurent Berger, CFDT (Fr); Luigi Sbarra, CISL (It); László Kordás, MASZSZ (Hu).