24 februarie, Bruxelles – Confederația Europeană a Sindicatelor susține o directivă europeană privind salariile minime

Ieri, 24 februarie, la Bruxelles, a fost organizată o Acțiune a Confederatiei Europene a Sindicatelor cu scopul iniţial de a sustine nevoia unei Directive europene privind salariile minime adecvate, de a da un semnal puternic că lucrătorii din întreaga Europă au nevoie de o creștere a salariului , de negocieri colective solide si de salariu minim corect si adecvat . Mesajul principal era să se ceară creșteri de salariu pentru a asigura că lucrătorii se pot bucura de un nivel de trai decent.

În lumina evenimentelor din timpul nopții premergatoare demonstratiei, a atacului Rusiei asupra Ucrainei, această acțiune a fost dedicată sustinerii păcii și dialogului între Rusia și Ucraina și în sprijinul democrației și justiției în întreaga regiune.

Oamenii care lucrează în Ucraina, în Rusia și în alte părți ale Uniunii Europene sunt expuşi unui mare pericol de impact grav – asupra vieții și justiției.
În aceste condiții, a fost făcut un apel pentru pace și dialog între Rusia și Ucraina. „Protejați oamenii – pace și dialog, pace și justiție, pace și democrație”, a fost sloganul care a dominat solicitarile demonstrantilor. Au fost păstrate momente de tăcere pentru a susţine pacea în Ucraina.
CNSLR-FRATIA solicită, împreună cu toti sindicaliștii europeni, pace, dialog și protecția oamenilor !

Desigur, vom continua să ne mobilizam și să lucrăm necontenit pentru a avea negocieri colective pentru toți și salarii minime mai mari printr-o directivă solidă privind salariile minime adecvate , pentru justiția salarială, dar înainte de toate ne vom uni pentru a cere pace pretutindeni, drept necesitate fundamentală pentru viata, sănătatea si integritatea tuturor !

Avem nevoie de economii durabile care să funcționeze pentru oameni și să ofere baza esențială pentru securitatea comună, avem nevoie de un nou contract social, avem nevoie de investiții în oameni și locuri de muncă, în pace și stabilitate.